tisdag, januari 31, 2006

SSU:s raka höger slår tillbaka

Ingen har kunnat undvika att läsa om vad SSU ordförande Anna Sjödin hade för sig natt till söndag. Hon hamnade i bråk med en krogvakt, det är väl det enda som vi säkert vet. Ord står mot och spekulationerna haglar.

Egentligen tycker inte jag att det har så stor betydelse vem som sade vad, om man nu har sagt något över huvudtaget, eller vem som slog först, hårdast, eller sist. Båda har skrikit och slagits, det tror jag man kan utgå ifrån.

Det handlar om två personer; en vältränad idrottskvinna, som dessutom säkert genomgått åtskilliga kurser i retorik i SSU. Hon har förmodligen också varit på någon kurs om ledarskap och då brukar också konfliktlösning vara en del i det.

Han är läkare och måste förhoppningsvis ha lärt sig att hantera patienter i olika situationer, däribland våldsamma. Jag hoppas att man då lär sig att våld inte är någon bra metod.

Båda har i detta fall brukat våld i stället för att använda sig av andra metoder. Ingen av dem är helt oskyldig.

Jag hade den stora glädjen att helt nyligen träffa representanter för Lugna Gatan. Deras recept på att lösa konflikter som uppstår mellan ungdomar är inte våld utan att prata med de inblandade. Genom att inte agera med ”makt”, kroppslig eller verbal, vinner de ungdomarnas förtroende.

Det känns tämligen barnsligt att två ungdomar, förmodligen kloka sådana, står och skriker åt varandra och börjar slåss.

SSU skulle nog tjäna på att ha en ordförande som är mer mogen och klarar av att föregå med gott exempel. Ordningsvakten bör lära sig att hantera den här typen av konflikter på ett bättre sätt eller avstå från att vara vakt en lördagsnatt.

Blodprov borde vara obligatoriskt vid den här typen av omhändertagande så vi slapp den diskussionen.

Vid en undersökning som tidningen Eskilstuna Kuriren gjort där man fick svarade på frågan: ”Vems version tror du på: Sjödins eller dörrvakten?” Resultatet blev 17,2 trodde på SSU ordföranden, 79,3 % på dörrvakten och 3,5 % trodde inte på någon av dem.

Varför trodde så många på dörrvakten? För att han var nykter, eller läkare, eller för att han var dörrvakt (vilka normalt inte har så hög trovärdighet i andra krogbråk). Eller pekar resultat på det politikerförakt som finns, man tror inte på politiker?

En sak är klar SSU ordförande Anna Sjödin har inte förbättrat på synen på politiker.

fredag, januari 27, 2006

Friskolor - tillgång eller belastning?

Jag har under några dagar deltagit i en skolkonferens i Växjö. Mycket lärorikt och intressant både i seminarieform och med föreläsningar/debatter.

Ett debatt ämne var friskolor, med rubriken ”Friskolor – tillgång eller belastning?”. Medverkande var representanter för Friskolornas Riksförbund, Skolverket, Malmös politiska ledning, en rektor för ett John Bauer gymnasium samt en rektor från en kommunal skola.

Jag kan inte påstå att det framkom speciellt mycket nytt. Friskolorna upplevs av vissa som ett hot mot de kommunala skolorna och mot kommunernas ekonomi. Andra kan se friskolorna som ett komplement eller som konkurrent. Just konkurrensen upplevs väldigt olika, som hot eller stimulerande.

Alla var tämligen ense om att det ofta är småskaligheten hos friskolorna som både elever och lärare ser som fördelen. Varför tar då inte kommunerna efter utan fortsätter att skapa jätteskolor. Skolor som innehåller barn och ungdomar från 6 till 16 år.

Valfriheten är också OK från nästan alla, om friskolorna erbjuder annan alternativ pedagogik eller annat som den kommunala skolan inte har. Valfrihet är alltså bra men inte konkurrens. Att man inte kan se konkurrensen som en stimulans har jag svårt att förstå. Istället så tycker kommunerna synd om sina egna skolor känns det som och ”lägger sig platt”, istället för att göra precis tvärt om. Finns det inget behov eller efterfrågan på en friskola så startar ingen. Jag tycker absolut att vi ska ha kommunala skolor men att de ska konkurrens utsättas. För mej handlar det om att eleverna ska få den bästa undervisningen och därmed en bra förutsättning för det fortsatta arbetslivet. Vem utföraren är, är av mindrebetydelse utan vad de kan leverera..

Personligen så saknade jag elevperspektivet. Det hade varit intressant att få höra varför en elev valt en friskola på gymnasienivå, särskilt om det fanns ett likvärdigt kommunalt alternativ. Eller om det funnits någon elev som gått tillbaka till den kommunala skolan från en friskola.

I Eskilstuna har vi en friskola på grundskolenivå och en på gymnasienivå just nu. Det finns ett massivt motstånd från den socialistiska majoriteten. Vi är mycket tacksamma att Skolverket inte går på de remissvar som inkommer från kommunen, eftersom dessa svar till 95 % säger nej. Vår reservation känns nästan lite sliten då den är ständigt återkommande.

Inget nytt kom alltså fram i debatten förutom att Skolverkets representant ställde sig på de negativas sida och ansåg friskolorna som en belastning. Förhoppningsvis var det en enskild tjänstemans åsikt och inte skolverkets.

tisdag, januari 24, 2006

Hemligt maktsällskap

Jag tillhör ett hemligt maktsällskap. Det är sant för det har stått i Aftonbladet. Detta på grund av att jag är med i Rotary.

Javisst, jag är med i Rotary, har till och med varit president under ett år. Hemligt, mycket tveksamt eftersom de flesta rotarianer bär ett rotarymärke väl synligt på kavajen. Maktsällskap, jag har svårt att se att detta skulle vara ett sällskap som utöver någon form av makt.

På Rotarymötena får jag ibland frågor som handlar om moderat politik. Lika ofta får jag frågor som berör Eskilstuna kommun. Det kan ibland handla om ett försök att påverka mej i någon riktning, eller att någon talar om att de tycker att jag har fel i något spörsmål eller att någon anser att kommunen gjort något som anses galet.

Jag har aldrig känt mej bunden till Rotary på ett sådant sätt att det påverkat mitt sätt att själv komma fram till en politisk ståndpunkt.

På samma sätt som på ett Rotary möte skapas diskussioner var jag en befinner mej med anledning av att jag är förtroendevald och en tämligen offentlig person som de flesta vet representerar moderaterna. För mej är det ett självklart sätt att kommunicera, att lyssna på andra människors åsikter.

Det är synd att artikeln i Aftonbladet inte berättar vad bland annat Rotary gör för samhället. Jag vet att Rotary är med och bygger bostäder i Afrika och det som varit mest aktuellt under de senaste åren, utrota sjukdomen Polio. Tillsammans med Bill Gates är Rotary de största bidragsgivarna till att denna sjukdom nu är på väg att utrotas.

I min kommun, Eskilstuna, har Rotary nyligen startat ett projekt tillsammans med det kommunala brottsförebyggande rådet som ska likna Lugna Gatan på Fryshuset. I detta fall har jag använt mina kontakter, ”den hemliga makten”, åt andra hållet; kommunen behövde hjälp och i detta fall stämde projektet väl in i de principer som gäller för Rotary.

fredag, januari 20, 2006

Vem betalar skadestånd?

Rånare har dömts till 26 miljoner kronor i skadestånd. De har säkert förorsakat på skador på människor och materia för detta belopp. Personligen tror jag inte att de kommer att betala detta skadestånd, dels beroende på att de inte har dessa pengar och dels för att om de har pengarna kommer de att se till att dessa inte är tillgängliga till detta ändamål. Det blir alltså din och mina pengar som ska betala även detta.

I vissa skadeståndsmål kanske fotboja och samhällstjänst vore ett bättre alternativ än döma till än ett stort skadestånd som den skyldige aldrig kommer att betala. Jag förstår att vissa brottslingar inte är lämpliga till samhällstjänst, men jag tror inte att det är det stora flertalet.

torsdag, januari 19, 2006

Var finns makten i en kommun?

Kommun- och Lanstingsförbundet redovisar en enkät som gjorts i 17 kommuner där förtroendevalda fått svara på frågor om makt.

Det visar sig att de flesta anser att makten ligger hos Kommunstyrelsen och dess ordförande och inte hos Kommunfullmäktige.

Jag har inte varit med och svarat på enkäten, men jag vet att jag skulle ha svarat på samma sätt. Makten ligger hos Kommunstyrelsen. Kopplingen mellan Regering och Riksdag är den samma. Makten ligger hos Regering och egentligen inte hos Riksdagen och de folkvalda. Egentligen ligger ju makten hos Göran Persson förstås, något annat vill han nog inte veta av.

Vi väljer Kommunfullmäktige genom demokratiska val. Partierna tillsätter själva de ledamöter som sitter i Kommunstyrelsen. Visst kan jag då tycka att makten borde finnas hos de ”riktigt” folkvalda. Men frågan är, hur kan man få, eller ge, mer makt till Kommunfullmäktige.

Vid Eskilstuna kommuns Kommunstyrelses sammanträde fattar vi beslut om cirka 45 ärende per månad. En del av dessa, kanske 1/3 går vidare till Kommunfullmäktige, lite olika från månad till månad. De ärenden som går vidare är alltså beredda av Kommunstyrelsen som lagt ett förslag till beslut. I minst 99 % av dessa ärenden beslutar Kommunfullmäktige enligt Kommunstyrelsens beslut, utan någon större diskussion.

Kommunfullmäktiges ledamöter består av fritidspolitiker, utom några få (som då sitter i Kommunstyrelsen). Det är nästan på gränsen till det omöjliga att begära att de ska läsa alla handlingar som finns till ett Kommunstyrelsesammanträde om man skulle ta bort beredningen av ärendena inför Kommunfullmäktige.

Visst är det så att de ärenden som Kommunfullmäktige ska fatta beslut om, enligt Kommunallagen, det görs och inget beslut är egentligen ”fattat” förrän klubban i fullmäktige har fallit. Men makten, och därmed också ansvaret, ligger hos Kommunstyrelsen. Går det att ändra på så ska inte jag vara någon som är däremot.

tisdag, januari 17, 2006

NATO

För mej är det en självklarhet att Sverige ska tillhöra NATO. Jag hörde idag vår försvarsminister tala om att det som har prioritet nr 1 för försvarsmakten är att försvara vårt land. Utmärkt, hoppas bara vi slipper. Om nu det värsta skulle inträffa tror då socialdemokraterna att Sverige klarar sig själva. Förmodligen gör dom det eftersom de tror att vi vet och kan allt bäst. Personligen tror jag att det kan bli tufft att ensamma försöka försvara vårt land och att assistans utifrån blir nödvändig. Det borde då vara naturligt att redan nu finnas med i NATO. Jag tycker att våra ledande socialdemokrater borde lyssna på Finlands nuvarande president som har uttalat sig positivt till ett NATO medlemskap för Finlands räkning.

Självklart är det inte enbart ur ett egoistiskt perspektiv som jag personligt är positiv till ett NATO medlemskap. Sverige bör också medverka i det internationella arbetet som sker genom NATO på samma sätt som vi finns med i andra internationella sammanhang. Samarbeten över gränser är fredsbevarande även när det gäller försvaret.

måndag, januari 16, 2006

Volontärverksamhet

Det finns hopp för mänskligheten! I Göteborg växer volontärverksamheten och man beskriver det som en snöboll som satts i rullning. Facket upplever en oro bland sina ledamöter men tycker att ”det är något vacker i människors vilja att hjälpa”.

Volontärverksamhet har nog funnits i olika organisationer i alla tider, man ställer upp och hjälper till på olika sätt. I vissa andra länder är just den här typen av verksamheten stor och på vissa ställen ingår den också i skolutbildningen.

I Sverige så blir det mer och mer vanligt att kommunerna ska organisera den här typen av verksamhet. Varför?? Kommunerna behöver inte ha hand om allt. Låt organisationer och andra intresserade sköta detta!

Volontärerna får inte ett öre betalt men ska kommunerna organisera detta så blir det en kostnad. Den kostnaden ska betalas av någon, skattemedel kanske, eller ska kommunerna ta betalat av de som vill hjälpa till som volontärer eller av den eller de som får någon form av hjälp på detta sätt.

Volontärverksamhet är mycket bra, men låt den leva fritt!

Finlands presidentval

Det blev ingen lättköpt seger i presidentvalet i Finland för Tarja Halonen. Men man måste ändå ge henne ett erkännande då hon fick 46,3 % av rösterna och att avståndet till näste man var tämligen stort, Sauli Niinistö fick 24,1 %. Även valdeltagandet i detta presidentval minskade från 77 % till 73,8 %. Vad är det som gör att människors intresse för politik minskar i våra demokratiska länder?

Jag antar att det blir svårt för Sauli Niinistö att vinna över Tarja Halonen i nästa omgång så det är väl till att bocka och gratulera redan nu. Även om jag gärna såg att presidentposten gick till Samlingspartiet så tycker jag ändå att Finland är ett föregångsland i mycket. Man har till och med kommit så lång att socialdemokraterna vågar släppa fram en kvinna. Det du, Göran Persson!

lördag, januari 14, 2006

Riksdagsman ”överlåter” sin plats

Kristdemokraternas riksdagsman i Södermanland, Björn von der Esch, säger till Eskilstuna Kuriren att han erbjuder Alf Svensson sin plats på Kristdemokraternas riksdagslista.

Hur kan man överlåta ”sin” plats? Att man varit riksdagsman några mandatperioder innebär inte att man självklarhet alltid ska ha en plats eller att man själv bestämmer om man vill fortsätta som riksdagsman eller inte.

Om Alf Svensson tackar nej till von der Eschs erbjudande kommer hans själv att fortsätta som riksdagsman. Han känner inte till om det finns andra kandidater från Sörmland, han har inte haft någon kontakt.

Kontakt med länet och framförallt partikamraterna i länet tycker jag en självklarhet om han ska representera både ett parti och ett län. Med tanke på von der Esch bristande kunskaper tycker jag att han ska erbjuda ”sin” plats till någon annan. Självklart ska det vara någon från Sörmland. Det finn många dugliga Kristdemokrater i Sörmland det borde en riksdagsman känna till.

fredag, januari 13, 2006

Vet Sverige och vi svenskar allting bäst?

Idag raljerade en av kommunens högre tjänstemän om en resa som några med anknytning till skolan ska göra till Guatemala. Kommentaren var ungefär ”och man kan ju undra vad de ska ha med sig hem för att omsätta i vår skola” i en mycket nedvärderande ton.

Den typen av kommentarer gör mej fly förb-n, ursäkta. Jag blir både arg och ledsen. Arg, för att det visar på att vi i Sverige tror att vi alltid är bäst och vi kan inte ha någon nytta av att åka till ett land som vi anser inte är lika väl utvecklat som vårt eget.

Ledsen, för att man undervärderar Guatemalas befolkning, ”dom kan väl inte ha tänkt ett steg längre än vi i något sammanhang”.

Det finns massor av tänkande, kloka och varma människor i alla jordens länder som har något att dela med sig av. Respekt och alla människor lika värde gäller alla!

Håller det att konkurrera med jämställdhet?

Direktörerna höjer sina löner åtskilliga procent mer än arbetarlönerna var en av rubrikerna på morgonekot. Svenskt näringsliv förklarade detta med att många av de företag det handlar om har utländska ägare och därmed ingår man i den koncernens lönekonstruktion.

Wanja Lundby-Wedin ansåg att den analysen inte var rätt. På frågan om arbetarsidan bör anpassa sina löner till den konkurrens som finns i bl a Baltikum? Svaret blev naturligtvis att det ska Sverige inte göra. Något annat svar hade jag inte väntat mej. Men hennes nästa kommentar var att det inte behövdes för Sverige har så många andra konkurrensfördelar, som exempel angav hon då jämställdheten.

Jag som konsument tittar ju alltid på priset när jag handlar. Självklart finns också andra aspekter, såsom att det inte ska vara tillverkat av barn. Men om jag ska köpa något och där finns två alternativ att välja på, en svensktillverkad och en tillverkad i Baltikum (kan vara av ett svenskt företag). Priset skiljer, men kvalitén är den samma. Jag måste vara ärlig och säga att jag köper den billigare som då troligtvis är den som är tillverkad i Baltikum. I den stunden har de svenska arbetarna ingen nytta av om det i styrelsen finns lika många kvinnor som män, att det finns kollektivavtal, att det inte finns några löneskillnader mellan män och kvinnor eller att det finns en jämställdhetsplan på företaget.

Mina pengar går till det företag som kan producera den billigaste varan med samma kvalité och produktionskostnad och pris hänger nära samman, alltså lägre löner längre pris. Man kan diskutera mycket om det är rätt eller fel att det är på det viset, det håller jag gärna med om. Det jag är ganska säker på är att det inte har något med jämställdheten att göra.

torsdag, januari 12, 2006

Ytterligare känd vänsterpartist lämnar politiken

Tommy Hamberg, Eskilstunas mest kände vänsterpartist lämnar politiken efter valet. Tommy är den i Eskilstuna som är ”mister Västerpartiet”. Han har tillhört vänsterpartiets partistyrelse och haft många uppdrag under åren både på riks- landsting- och kommunalnivå. Vänstern kommer att få svårt att fylla det kunskaps och erfarenhets tomrum som han lämna efter sig.

Jag delar inte Tommys ideologi och vi har haft många debatter under åren, men jag har stor respekt för honom och gillar honom som person. Som politiker är han oerhört skicklig, både retoriskt och kunskapsmässigt, och självklart kan jag som politiskt motståndare se det som en klar fördel att han försvinner.

Eftersom Tommy var en av de vänsterpartister som innan kongress öppet kritiserade förslaget till valplattform och också då var en av de som Ohly kritiserade i sitt inledningsanförande, så tror jag att det finns en klar koppling. Tommy som är en klok politiker påpekade bristerna, han fick ”stryk” för det och tar nu konsekvenserna av detta.

Jag hoppas att partiledningen förstår att deras valplattform inte är realistisk när de som lever i den politiska verkligheten känner sig tvingade att avsluta sitt politiska engagemang eftersom de inte kan ställas sig bakom det egna partiets politik.

onsdag, januari 11, 2006

Birgit Nilsson har avlidit

Sveriges mest kända operasångerska, Birgit Nilsson, har avlidit. Hon avled förra veckan och begravdes i dag onsdag. Jag har full förståelse för att familjen inte har offentliggjort hennes död förrän efter begravningen. Mediabevakningen hade säkert i annat fall gjort det omöjligt att få ha en begravning i lugn och ro.

Man behöver inte vara stor operaälskare för att förstå att en stor sångerska gått ur tiden. Minnet av henne kommer att leva länge. Jag hoppas hon får en möjlighet att sjunga duett tillsammans med Jussi Björling i himlen.

Miljoner människor sörjer och tackar för fina musikaliska upplevelser!

Vad händer sedan?

Just nu skrivs det mycket positivt om plusjobben. Kommuner och landsting har ordnat fram åtskilliga jobb inom sina olika verksamheter. Det är självklart inte svårt att se att det finns behov av att få olika arbeten utförda. Extra lätt är det självklart när någon annan står för kostnaden.

Om sedan behoven är "nödvändiga" eller mer att ge "lite extra" kan man alltid diskutera. Jag är orolig för att man skapar behov, som sedan, när plusjobben försvinner efter 2 år, finns kvar. Hur ska då "behoven" finansieras? Ska det också då tas ur den kommunala budgeten och vägas emot alla övriga behov? Eller så får komunpolitiker bli "skurkarna" som tvingas avsluta statens plusprojekt.

Att människor får jobb är oerhört viktigt, både för den eskilde men också för samhället. Men att skapa jobb som egentligen inte finns är inte att få återvända till arbetsmarknaden. Särskilt inte när villkoren inte är dom samma.

Du vet att jobbet är framtvingade, du får inte tillgodoräkna dessa två om du sedan behöver a-kassa och du blir förmodligen arbetslös igen efter två år.

Ge arbetsgivarna möjligheter att anställa. Det finns ett behov både inom offentlig och privatsektor, lätta på regelverk och kostnader så kommer människor att få en möjlighet att bli anställda på vanliga villkor och därmed också känna sig trygga.

tisdag, januari 10, 2006

Avhopp från vänsterpartiet

I mitt hemlän, Sörmland, har redan fler vänsterpartister avviserat att de inte tänker ställa upp för vänsterpartiet vid det kommande valet. Någon har bestämt sig för att lämna partiet helt efter valet. Någon uttalar en stor tveksamhet till att fortsätta det politiska arbetet för vänsterpartiet.

Personerna som lämnat dessa besked är framträdande vänsterpartister i landsting och kommuner. Skälet till både avhopp och tveksamheter är att man inte kan ställa upp på den valplattform som partiet nu klubbat på sin partikongress.

När de vänsterpartister som har lång erfarenhet av politiskt arbete i landsting och kommuner anser att förslagen som vänsterpartiet nu tagit beslut om inte är realistiska, då kan vi från andra partier bara tacka och bocka för argumenten. Vi instämmer!

Fem miljarder till psykiatrivården

Den borglia allianses tiopunkts program och fem miljarder till psykvården är utmärkt och nödvändigt.

Den psykatrivård som bedrivs idag är bristfällig och framförallt underdeminsionerad. Många människor får inte den hjälp de behöver vilket skapar ett extra stort lidande för dem. Men också många oskyldiga drabbas på grund av det våld som dessvärre ibland kan bli en reaktion på utebliven vård.

Bland förslagen finns en vårdgatanti för barn- och ungdomspsykiatrin vilket är mycket bra. Idag är väntetiderna oerhört långa, upp till 1 år. Det jag skulle önska i detta sammanhang är också ett ökad samarbete mellan landstingens barnpsyk och kommunernas ungdomsmottagningar. Ungdomsmottagningarna är ofta den första kontakten och därför är det viktigt att samarbetet med nästa instans som i vissa fall då är någon form av psykmottagning fungerar smidigt. Inga "murar" får finnas på grund av olika huvudmän eller hur kostnaderna ska fördelas.

måndag, januari 09, 2006

Brott och straff

Varje måndagmorgon, och även andra dagar, fylls våra dagstidningar med olika rapporter om kriminella handlingar som skett under helgen eller under det sista dygnet. I bästa fall har någon tagits in för förhör och i, som det känns, bästa fall har någon anhållits.

De flesta brott som rapporteras förblir ouppklarade, beronde på för få poliser. Jag tycker att vi kunde ha fler delar i vår polisutbildning. Att man studerar först för att få en grundkompetens, sedan jobbar några år, för att sedan fortsätta sin utbildning om man önskar avansera.

A och B-lag blir resultatet säger några. Nej två olika yrken med olika kompetens och som båda jobbar med att utreda och förhindra brott och båda behövs lika mycket. Inom sjukvården finns sjukvårdsbitr, undersköterska, sjuksköterska, avdelningssköterska, specialistsköterskor och läkare. Olika utbildningar där det inte handlar om antal tjänsteår för att nå ett nästa karriärsteg utan att bygga på sin utbildning. Samma möjlighet skulle kunna utvecklas inom poliskåren.

Vi behöver fler poliser och vi behöver tänka nytt även inom polisutbildningen.

söndag, januari 08, 2006

Sharons tillstånd skapar oro

Jag har tillsammans med många med stort intresse följt premiärminister Sharons hälsotillstånd. Det är något som inte berör hans närmaste utan en hel nation och som jag tror en hel värld. Man behöver inte vara någon stor sympatisör av vare sig Sharon eller Israel för att förstå att han har varit en mycket viktig person i världen under tämligen lång tid. När någon av världens politiska giganter försvinner från banan så påverkar detta både det politiska livet i hela vår värld, krig och fred och också ekonomin. Det är nog ingen som tror att Sharon kommer tillbaka som premiärminister och någon självklar ”arvtagare” finns inte. Valet i mars i Israel kommer att följas med stort intresse av en hel värld.

Dålig valstart för Ohly

Veckoslutet har dominerats av intresse för två nyhetsinslag; Sharons sjukdomstillstånd och vänsterns partikongress.

Ohly omvald till partiledare trots att en stor del av ombuden inte gav honom sitt stöd. Det kan definitivt inte vara roligt att gå in i en valrörelse där man som partiledare inte ens har stöd från sina egna led.

Den partiplattform som vänsterpartiet nu fattat beslut om hoppas jag att många tar del av och ställer frågan till alla vänstersympatisörer hur finansieringen är tänkt. Det ska inte tillåtas att lova massor, bl a 200 000 nya jobb inom den offentliga sektorn utan att tala om hur det ska gå till. Höjd skatt och förstatligande av diverse företag är det som jag har kunnat läsa om ekonomi när det gäller vänsterns valfläsk.

Fler i den offentliga sektorn betyder färre i den privata sektorn, hur ska man få den vågskålen att väga jämt eller helst slå över på ett sätt som ger vårt land möjlighet till ökad välfärd? Ordentligt höjda skatter? Om det är svaret innebär det minskad frihet för varje enskild individ i Sverige och minskade möjligheter till ökad välfärd. Att dessutom lägga ökade krav på de få företag som vi kommer att ha kvar i Sverige om vänstern skulle komma till makten, kommer inte att öka företagens möjlighet att anställa.

För vänstern är kanske lyckan att alla är anställda i den offentliga sektorn och kommer man sedan att samregera med socialdemokraterna som tillkommer ytterligare en sektor, bidragssektorn. Erk, du, Maja du, Ohly du, var ska ni ”tat”?

lördag, januari 07, 2006

Hälsning

Gott Nytt År!

Välkommen till min blogg.
Ett nytt år har inletts. Ett år som kommer att bli mycket spännande. Ett valår! Ett år som kommer att innebära mycket jobb för oss som gillar politik och som ägnar en stor del av vår vakna tid till detta.