torsdag, maj 14, 2009

Majoriteten satsar inte på skolan!

Majoriteten vågade inte fatta beslut!
Idag skulle Barn- och utbildningsnämnden fatta det omdiskuterade beslutet om skolnedläggning. Förvaltningen hade snabbt på majoritetens uppdrag presenterat det kända förslaget om bland annat nedläggelse av skolorna i Hållsta, Hällberg samt högstadiet på Hammargärdet. Många diskussioner, upprörda elever, föräldrar, lärare och kommuninvånare har tyckt till om förslaget. Alltså hade dagens sammanträde och beslutspunkt föregåtts av både blod, svett och tårar.

DÅ bangar majoriteten! Eller i alla fall socialdemokraterna, vad vänsterpartiet anser fick vi aldrig veta eftersom deras representant inte uttalade något förslag eller uttalade att hon ställde sig bakom socialdemokraternas förslag. Visst, i texten stod ordet ”majoriteten” men då brukar ju också ett dokument vara undertecknat av dessa partier.

Allians för Eskilstunas förslag, att lägga ner Fröslunda skolan, röstades ner. Ett förslag som innebar en satsning på integration, kvalité och närhet.

I det av socialdemokraterna lagda förslag finns inte ordet integration med. Vi trodde att det var ett prioriterat område i Eskilstuna kommun!

Det avgörande beslutet om nedläggning, av någon eller några skolor, skjuts nu till år 2010. Under tiden ska fler elever, föräldrar och personal undra över om just deras skola kommer på förslag om nedläggning vid nästa tillfälle. Dessutom fortsätter de cirka 800 tomma platserna att ticka pengar, 16 000 kronor per plats. Vilket förmodligen betyder att fler lärare får lämna sin tjänst. Tomma platser kvar, lärare bort.

Vi i Allians för Eskilstuna anser att det är en helt vansinnig prioritering. Vi har sedan 2003 ställt upp på den politiska överenskommelsen att personal ska prioriteras framför lokaler. Det har vi också visat i vårt förslag i dagens ärende. Den överenskommelsen har nu alla övriga partier just brutit.

Lägger man till dagens beslut även beslutet från majoriteten att sänka skolpengen med 6 % per elev, vilket inte Alliansen ställt upp på, så kan ingen påstå att Eskilstunas majoritet satsar på skolan!

1 Comments:

At 4:53 em, Blogger Cassandra said...

Petimeterkommentar, men integration finns faktist med. Integrationsperspektivet konstaterar att förslaget som röstades ner varken ger plus eller minus i fråga om integration.

 

Skicka en kommentar

<< Home