tisdag, januari 31, 2006

SSU:s raka höger slår tillbaka

Ingen har kunnat undvika att läsa om vad SSU ordförande Anna Sjödin hade för sig natt till söndag. Hon hamnade i bråk med en krogvakt, det är väl det enda som vi säkert vet. Ord står mot och spekulationerna haglar.

Egentligen tycker inte jag att det har så stor betydelse vem som sade vad, om man nu har sagt något över huvudtaget, eller vem som slog först, hårdast, eller sist. Båda har skrikit och slagits, det tror jag man kan utgå ifrån.

Det handlar om två personer; en vältränad idrottskvinna, som dessutom säkert genomgått åtskilliga kurser i retorik i SSU. Hon har förmodligen också varit på någon kurs om ledarskap och då brukar också konfliktlösning vara en del i det.

Han är läkare och måste förhoppningsvis ha lärt sig att hantera patienter i olika situationer, däribland våldsamma. Jag hoppas att man då lär sig att våld inte är någon bra metod.

Båda har i detta fall brukat våld i stället för att använda sig av andra metoder. Ingen av dem är helt oskyldig.

Jag hade den stora glädjen att helt nyligen träffa representanter för Lugna Gatan. Deras recept på att lösa konflikter som uppstår mellan ungdomar är inte våld utan att prata med de inblandade. Genom att inte agera med ”makt”, kroppslig eller verbal, vinner de ungdomarnas förtroende.

Det känns tämligen barnsligt att två ungdomar, förmodligen kloka sådana, står och skriker åt varandra och börjar slåss.

SSU skulle nog tjäna på att ha en ordförande som är mer mogen och klarar av att föregå med gott exempel. Ordningsvakten bör lära sig att hantera den här typen av konflikter på ett bättre sätt eller avstå från att vara vakt en lördagsnatt.

Blodprov borde vara obligatoriskt vid den här typen av omhändertagande så vi slapp den diskussionen.

Vid en undersökning som tidningen Eskilstuna Kuriren gjort där man fick svarade på frågan: ”Vems version tror du på: Sjödins eller dörrvakten?” Resultatet blev 17,2 trodde på SSU ordföranden, 79,3 % på dörrvakten och 3,5 % trodde inte på någon av dem.

Varför trodde så många på dörrvakten? För att han var nykter, eller läkare, eller för att han var dörrvakt (vilka normalt inte har så hög trovärdighet i andra krogbråk). Eller pekar resultat på det politikerförakt som finns, man tror inte på politiker?

En sak är klar SSU ordförande Anna Sjödin har inte förbättrat på synen på politiker.

1 Comments:

At 11:49 em, Blogger Nils Brown said...

Hej Iha! Trevligt att du bloggar! Började själv med det för snart två veckor sen. De jag ser och blir förvånad över är att så få har hittat till din blogg... Tråkigt, men de kommer väl fler ju närmare valet vi kommer. Se till att du blir länkad och syns från lite intressanta sidor är mitt hetaste tips. Mvh/ Nils Brown, Ordförande Muf Eskilstuna

 

Skicka en kommentar

<< Home