onsdag, januari 07, 2009

GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År!
Det känns lite tungt att börja vardagslunken igen men samtidigt ganska skönt. Jag har haft en avkopplande tid som använts till att titta på samtliga avsnitt från TV-serien Rom, mycket bra. Dessutom har jag läst Anita Kratz bok: Reinfeldt; Ensamvargen. Intressant! Boken bygger på en mängd intervjuer med Fredrik Reinfeldt och människor runt honom, vän som ”fiende”. Intervjuerna har gjorts under flera år. Boken börjar med ”slaget” om ordförandeposten i Muf och följer sedan FR fram till idag. En bra bok som ju också ger en bild av de gamla moderaternas och förvandlingen till nya moderaterna.

Året, 2009, har nyss börjat och många förhoppningar, önskningar, har säkert redan kraschat. Pessimistiskt? Absolut.

Människorna i Gaza, oberoende om man är Israel eller Palestinier så är sorgen efter någon som dödats eller skadats svårt, lika stor. Egypten erbjuder sig att stänga gränsen mot Gaza för att det inte ska kunna gå att föra in vapen den vägen in i Gaza. Min fundering är om det är enda syftet? Många människor flyr från kriget i Gaza till Egypten, finns det en önskan att slippa ta hand om dessa människor också med i beräkningarna när man är villig att stänga gränsen. Förhoppningsvis är det bara mina svarta tankar.

Ryssland använder återigen sin gas som påtryckning på ett antal beroende länder. Det är ett effektivt vapen där den enskilda människan får lida.

Lågkonjunkturen fortsätter och 2009 kommer inte att bli något bra år för många. Risken för arbetslöshet skapar otrygghet och det känns i hela samhället.

Det är den enskilda människans lidande och bekymmer som gör att jag är pessimist. Och det är också beroende av att det som händer en massa människor är sådant som skapats av andra och som den enskilde inte har någon möjlighet att påverka.

1 Comments:

At 5:14 em, Anonymous Anonym said...

Håller med om det allmänna lägen, men mitt i allt så går det i alla fall bra för ölkulturen. Vi har redan sålt slut på första batchen jubileumsöl. Ska bli spännande att se hur det går på bolaget. Ute på måndag.
Det viktiga med ovanstående är faktiskt att folk har trevligt, kommer ut hemifrån och umgås. Det är inte illa.
Götilda

 

Skicka en kommentar

<< Home