lördag, februari 25, 2006

Vem har gjort bästa analysen?

Är det verkligen en enskild person som skickat mail om Fredrik Reinfeldt eller är det på uppdrag av partiet? Den frågan får vi nog aldrig ett svar på. Det kan vara så att någon offras för att få en offentlig syndabock och partiet slippa lida mer skada.

Egentligen har svaret på från vem eller på vilkens uppdrag uppgifterna skickades ut ingen betydelse. Det kommer från det allra heligaste stället för ”rörelsen”, sossarnas högkvarter, och det räcker. Det hela är oerhört smutsigt och dumt.

Dessutom är det oerhört korkat gjort och visar på dålig kunskap om den moderna tekniken. I dag vet alla att det går att spåra både mail och telefonsamtal utan några större problem.

Om nu målet var att förbättra opinionssiffrorna, vilket förmodligen var en önskan från mailskrivaren, opinionsanalytikern, så har han misslyckats ordentligt, hoppas jag.

När den här typen av knep måste tas till, visar det på både rädsla och brist på politiska argument. Så frågan är vem som har varit så analytisk att han eller hon insett att den socialdemokratiska politiken inte längre är det bästa alternativet för Sverige och att fler och fler inser detta. Är det Göran Persson, Marit Ulvskog eller skribenten ensam?