torsdag, juli 16, 2009

Sverige är fantastiskt!

Jag har igår åkt genom en del av Sverige, 50 mil från Värmland och rakt norr ut till Jämtland. Sverige är vackert! Mycket skog har vi sett, men det kan också vara väldigt vackert genom att det gröna har så många nyanser. Vi har också sett massor med små tjärnar och sjöar, berg och vackra öppna dalar.

Sitter nu och tittar på hur solen lyser på den lite karga och typiska fjällvegetationen. Mer sådant ska det bli under dagens fjällvandring. Nej, jag är ingen ”vandrare” mer en ”promenerare”, men skönt ska det bli.

Många som bor i Sverige har sett ganska litet av sitt eget land vilket är synd. Det är mer populärt att åka utomlands och gärna till mer exotiska platser. Jag tycker att det är synd då vi har så mycket vackert och även exotiskt att se hemma i Sverige.

Under temat ”det var bättre förr” är jag mycket tacksam och glad att mina föräldrar varje år packade in tält, övrig packning, mig (ibland också min äldre bror eller mormor och morfar) i PV för en veckas resa i Sverige. Ibland åkte även vi utomlands, till Norge. På detta sätt, med PV och tält, har jag fått se Sverige, från Skanör och Falsterbo till Kiruna. Jag älskar än idag köttbullar i konservburk därför att det väcker minnen av dessa resor. Lukten av fotogenköket är svårare att få återuppleva.

Som politiker upplever man också andra saker när man reser genom Sverige. T ex vilka län som har riksdagsmän i riksdagens trafikutskott, det har vi inga från Sörmland om jag minns rätt. Om jag tänker på hur våra vägar i länet ser ut och även hur svårt vi har att få cykelbanor utefter våra vägar och våra tågproblem så tror jag att jag minns rätt.