onsdag, maj 14, 2008

Media, politik och privat

Det är alltid intressant att läsa tidningar. De flesta dagstidningar är seriösa och skriver om aktuella händelser i Sverige och i utlandet. Kvällstidningarna har dock på senare tid ändrat sin karaktär till att bli någon form av mellanting, mellan en dagstidning och ”Hänt i veckan”. Det har gjort att jag spar den utgiften. Den journalistiken har jag inget intresse av.

Lokalpressen är oerhört viktig för oss som sysslar med politik. Dels för att få ut det egna budskapet men också för att få del av det som händer i kommunen. Ibland är det svårt att få komma till tals i media, vilket skapar frustration.

Som politiker blir man intervjuad i olika sammanhang och man blir sedan citerad. Det är inte alltid man känner igen just ordvalet som någon journalist lagt i min mun, men det får man leva med.

Det som inte känns OK är dock när man mer eller mindre blir beskylld för att ha ”tipsat” tidningarna om olika saker.

I politiken är det viktigt att skilja på person och politik. Politiken och det som hör samman med det, har jag ”betalt” för att kritisera. Det som handlar om en annan politikers personliga och privata liv, oberoende parti, har jag aldrig haft och kommer aldrig att ha något intresse av att diskutera i media.